Mittaustapa
Sopimuskausi
Vuosikulutus (kWh)
 

Edullinen sähkötarjous kotiin

Löydä parhaat sähkötarjoukset yhden sähkövertailun kautta. Listaamme edulliset sähkötarjoukset etsitpä määräaikais- tai toistaiseksi voimassa olevaa sähkösopimusta.

Sähköyhtiöillä on netissä kova kilpailu asiakkaista, joten moni yhtiöistä pyrkii laskemaan säännöllisesti hintaansa alle kilpailevien sähköyhtiöiden. Tästä johtuen sähkön hintaa kannattaa seurata jatkuvasti ja napata edullinen sähkötarjous, kun sellainen tulee saataville.

Tyypillisesti paikallinen verkkoyhtiösi ei kilpaile niin usein hinnalla, koska moni valitsee hintaa tarkistamatta paikallisen verkkoyhtiön, joten kannattaa olla viisas kuluttaja ja napata jonkin toisen sähkömyyntiyhtiön edullisempi sähkötarjous.

Mittaustapa
Sopimuskausi
Vuosikulutus (kWh)
 

Määräaikainen sähkötarjous

Sähköyhtiöt pyrkivät hinnan alennuksilla sitouttamaan asiakkaan määräajaksi. Tästä johtuen monet sähkötarjoukset on määräaikaisia. Tyypillinen alennettu tarjoushinta on voimassa, jos sähkösopimuksen tekee 12 tai 24 kuukauden mittaisena määräaikaisena sopimuksena. Sähkön kilpailutuksessa kannattaakin huomioida määräaikaiset sähkötarjoukset.

Toistaiseksi voimassa oleva sopimus

Osa sähköyhtiöistä tekee välillä myös toistaiseksi voimassa olevilla sopimuspituuksilla sähkötarjouksia. Tällainen kannattaakin hyödyntää tilanteessa, jossa toistaiseksi voimassa oleva sopimus on määräaikaista edullisempi, sillä voit tällöin kilpailuttaa valitsemasi sopimuksen nopeammin. Toistaiseksi voimassa olevien sopimuksien tapauksessa kannattaa seurata sähkön hinnan kehitystä ja vaihtaa sopimus edullisempaan heti, jos näyttää siltä, että hinta on nousemassa.

Sinulla paras sähkötarjous voi siis olla joko määräaikainen tai toistaiseksi voimassa oleva. Tästä johtuen kannattaa tutkia kaikki vaihtoehdot ja jättää valitsematta kokonaan määräaikaisuus sähkövertailussa, jollei sinulla ole tiettyä syytä erityisestä syystä valita tietyn mittainen hinta. Määräaikainen sopimus toki säästää vertailun vaivan määräajaksi, joten tästä syystä voi olla hyödyllistä suosia vain määräaikaisia sähkösopimuksia.

Haluaisitko valita ekologista sähköä?

Sähkösopimuksen valintaan vaikuttaa myös muutkin asiat kuin alhaisin sähkön hinta. Nykyään paljon uutisoitu kestävä kehitys on myös muovannut paljon sähkön tuotantoalaa. Sähköyhtiöt ovatkin tuoneet suomalaisen saataville erilaisia ekologisesti tuotettuja sähkötuotteita.

Mikäli haluat ajatella maapallomme tulevaisuutta, niin suosittelemme valitsemaan sellaisen sähkötarjouksen, jossa tuotantotapana on ollut tuuli-, vesi- tai aurinkovoima. Vielä jokin aika sitten nämä olivat kalliimpia tuotteita, mutta tätä nykyä moni edullisimmasta sähkötarjouksista on tuulisähköä, vesisähköä tai aurinkosähköä.

Mikäli sinua ei niin kiinnosta ekologisesti tuotettu sähkövoima, niin voit hyvin valita fossiilisilla polttoaineilla tai ydinvoimalla tuotettua sähköä. Ydinvoimakaan ei ole suoranaisesti pahaksi maapallolle, mutta käytetty polttoaine joudutaan varastoimaan syvälle kallioperään.