Mittaustapa
Sopimuskausi
Vuosikulutus (kWh)
 

Sähkön kilpailutus kotitalouksille

Kilpailuta sähkö helposti netissä ja tee sähkösopimus parissa minuutissa. Sähkön kilpailuttaminen säästää vuositasolla helposti satoja euroja. Voit kilpailuttaa sähköenergian osuuden sähkölaskustasi koska tahansa.

Sähkön kilpailutus on helppoa sähkövertailun kautta. Sinun tulee vain tietää, millaista sähköä tarvitset ja vertailla kauttamme löytyviä sähkötarjouksia. Edullisempaan sähkösopimukseen vaihtaminen on arjen helpompia tapoja säästää rahaa kuukausittain. Sähkölämmitteisessä talossa sähkön kilpailuttaminen voi säästää yli tuhat euroa vuosittain.

Kokonaisuutena maksamaasi sähköenergian hintaan vaikuttaa monta tekijää: mittaustapa, sähkön kWh-hinta, perusmaksu, sopimuksen kesto ja tietenkin valitun sähköyhtiön tuote. Hintavertailumme helpottaa sähkön kilpailuttamista, sillä huomioimme kaikki tekijät arvioidessamme sinulle syntyvää laskua. Kilpailuta sähkösopimus syöttämällä mittaustapa ja vuosikulutus, niin näytämme sinulle kunkin sähkötuotteen kuukausi- ja vuosimaksuarvion.

Mittaustapa
Sopimuskausi
Vuosikulutus (kWh)
 

Kilpailuta sähkö netissä

  1. Kilpailuttaminen on helppoa

    Sähkön kilpailuttaminen sähkövertailussa on todella helppoa ja vaivatonta. Täytät vain arvion nykyisestä vuosikulutuksesta ja mittaustavastasi. Saat heti taulukon, josta näet eri sähköyhtiöiden tuotteiden tiedot sekä arvion kuukausi- ja vuosimaksusta. Voit valita helposti itsellesi parhaan sähkösopimuksen.

  2. Vaihda sähkösopimus kahdessa minuutissa

    Uuden sähkösopimuksen tekeminen sujuu helposti kahdessa minuutissa. Klikkaa kilpailutustuloksista haluamaasi sähkötuotetta ja pääset tekemään uuden sähkösopimuksen. Netissä voit täyttää uuden sopimuksen lomakkeella kahdessa minuutissa.

  3. Sähkön kilpailutus säästää helposti -35% kuukausittain

    Kuten todettua sähkön kilpailutus säästää vuositasolla suuriakin määriä rahaa. Tyypillisesti edullisimman ja kalleimman sähkötuotteen hintaero on jatkuvasti noin 35% luokkaa. Tämä tarkoittaa sähkölämmitteisessä omakotitalossa lähemmäs tuhannen euron säästöä vuodessa. Kerrostaloasunnossakin säästöä voi tulla helposti yli sata euroa vuodessa.

  4. Edullisia sähkötarjouksia jatkuvasti

    Sähköyhtiöillä on keskenään kova kilpailu asiakkaista. Tämä on johtanut siihen, että tuotteiden hinnoittelua tarkistetaan jatkuvasti ja tarjotaan uusille asiakkaille muita etuja tai lahjoja. Voit esimerkiksi saada sähkösopimuksen aluksi ilman kuukausikuluja tai alennettuun hintaan. Usein sähkösopimuksen kylkiäisenä tarjotaan myös lahjakortteja. Sähkötarjoukset voivat vaihdella kuukausittain ja joskus jopa muutaman päivän sisään. Sähkön kilpailuttaminen sähkövertailussa huomioi nämä kaikki muutokset.

  5. Sähkövertailu on täysin ilmainen

    Sähkön kilpailutus on täysin ilmaista, joten miksi et kerran vuodessa käyttäisi paria minuuttia vertailemiseen? Sinun ei tarvitse tehdä uutta sähkösopimusta, mikäli et löydä parempaa vaihtoehtoa nykyiselle sopimuksellesi. Voit tällöin lopettaa vertailun kesken ja jättää uuden sopimuksen tekemättä.

Voit myös vertailla täysin erilaisia sähkösopimuksia

Sähkön kilpailuttaminen on muuttunut vuosien saatossa, sillä tällä hetkellä kestävä kehitys ja egolokiset tuotantotavat ovat olleet kasvussa. Mikäli haluat ekogolista energiaa, niin saatat olla kiinnostunut vertailemaan, millä tavalla kunkin sähkösopimuksen energia on tuotettu. Sähkövertailussa näet kustakin tarjouksesta lisätiedot tuotantotavasta tarkastelemalla lisätietoja.

Tuotantotavasta riippumatta kotiisi tulee aina täysin samanlaista sähköä. Säästät luontoa suosimalla puhtaita ja ekologisia tuotantotapoja. Nykyään saatta tosin 100% uusiutuvalla energialla tuotettu sähkö olla myös kaikkein edullisinta riippuen sähköyhtiöiden kulloisistakin tarjouksista. Uusiutuvaan energiaan luetaan vesi-, tuuli- ja aurinkosähkö.

Ydinvoima on selkeästi suurin sähkön tuotantotapa Suomessa kattaen noin kolmanneksen maamme sähköenergian tarpeesta. Uusiutuvien tuotantotapojen osuus on 45% ja hiilidioksineutraalien 78%. Suomen sähköstä jo lähes neljännes on tuotettu vesivoimalla ja 16% biomassalla. Tuulivoiman osuus on vieläkin hyvin pieni noin 5%, mutta on kasvanut jatkuvasti. Valinnan varaa on siis paljon ja jokainen voi itse päättää, haluaako kannattaa ympäristöystävällisiä energiamuotoja.