Mittaustapa
Sopimuskausi
Vuosikulutus (kWh)
 

Halvin sähkösopimus netistä

Tee edullinen sähkösopimus netissä. Useilla sähköyhtiöillä on netissä jatkuvasti loistavia sähkötarjouksia. Kilpailuta hinnat ja tee sähkösopimus voimaan heti.

Netissä yhtiöt joutuvat kilpailemaan keskenään siitä, kenen sähkötarjous on kuluttajalle mielekkäämpi. Tästä johtuen sähkösopimus kannattaa tehdä netissä, jolloin halvin sähkö löytyy todennäköisimmin kuin puhelimessa tehty kilpailutus.

Tarjolla on lukuisia erilaisia sähkösopimuksia, joista voit valita mieleisesi. Sinun tulee ensin tietää, onko asunnossasi käytössä yleis-, kausi- vai yösähkö. Mittaustavan valitsemisen jälkeen voit joko kilpailuttaa erilaiset vaihtoehdot hinnan tai sähkön tuotantotavan perusteella. Useat sähköyhtiöt korostavat nykyään ekologisesti tuotettua energiaa, jolloin voit valita sähkösopimuksen, joka on tuotettu tuulella, vedellä tai auringolla.

Mittaustapa
Sopimuskausi
Vuosikulutus (kWh)
 

Sähkösopimuksen tekeminen

 1. Vertaa sähkön hintaa

  Sähkövertailun avulla vertaat helposti erilaiset sähkösopimukset. Valitse ainakin asunnossasi käytettävä mittaustapa, jotta saat kaikki mahdolliset sinulle sopivat sähkötuotteet näkyviin. Mikäli tiedät vuosikulutuksesi, niin syötä myös se, sillä saat vertailuun arvion vuosimaksusta ja keskimääräisesti kuukausierästä. Jos haluat nähdä vain toistaiseksi voimassa olevat tai määräaikaiset sähkösopimukset, niin valitse sopimuskausi.

 2. Valitse sopiva sähkötarjous

  Valitse sähkövertailun antamista vaihtoehdoista itsellesi halvin sähkösopimus ja käytä säästyneet rahat muuhun elämään. Vaihtoehtoisesti voit valita muun kuin halvimman, mikäli arvostat enemmän tiettyä sähkön tuotantotapaa.

 3. Tee sähkösopimus

  Siirry painikkeesta tekemään sähkösopimus valitsemasi sähköyhtiön kanssa. Lomakkeen täyttäminen vie minuutin ja uusi sähkösopimus tulee valittuna päivänä voimaan. Mikäli olet muuttamassa, niin merkitse sopimuslomakkeeseen muuttopäiväsi, muussa tapauksessa valitse haluttu päivämäärä.

 4. Muista kilpailuttaa sähkösopimus aina säännöllisesti

  Mikäli valitsit toistaiseksi voimassa olevan sähkösopimuksen, niin muista kilpailuttaa sähkö aina välillä. Sähköyhtiöillä on ajoittain uusia tarjouksia, jotka voivat olla valitsemaasi edullisempia. Mikäli valitsit määräaikaisen sopimuksen, niin muista kilpailuttaa se taas, kun sopimuskausi on umpeutumassa.

Muutto ja sähkösopimus voimaan heti

Sähkösopimusten voimaan tulossa voi olla tapauskohtaisia eroja riippuen sähköyhtiöiden normaaleista ajoista uuden sähkösopimuksen avaamiseksi. Tyypillisesti muuton yhteydessä sähkösopimuksen saa voimaan heti tai ainakin nopeammalla aikataululla, kuin aiempaa sähkö vaihtaessa.

Kannattaa kuitenkin muutonkin yhteydessä tehdä sähkösopimus alkamaan heti muuttopäivästä alkaen, mikäli tiedät tarkan muuttopäivän jo ennakkoon, niin saat haluamasi sähköyhtiön sopimuksen alkamaan heti ensimmäisestä päivästä alkaen. Tarpeen mukaan voit käyttää myös sähköyhtiön pikakytkentäpalvelua. Uusi sähköyhtiö katkaisee aiemman sähkösopimuksen ja huolehtii muuttoilmoituksesta paikallisverkkoyhtiöön.

Sähköyhtiön vaihtaminen

Sähköyhtiötä voi vaihtaa koska tahansa. Selvitä ensin nykyisen sähkösopimuksen mahdollinen määräaikaisuus. Uutta sopimusta ei voi tehdä, mikäli sinulla on voimassa oleva määräaikainen sähkösopimus. Mikäli sopimuksesi on voimassa toistaiseksi, niin voit vaihtaa sähköyhtiötä koska tahansa.

Huomaa, että sähköyhtiöstä toiseen siirryttäessä sinun ei tarvitse irtisanoa sopimustasi vanhan yhtiön kanssa. Uusi sähköyhtiö irtisanoo vanhan sopimuksesi automaattisesti. Uuden yhtiön kanssa sähkösopimuksen voimaantulo voi kestää muutaman päivän, joten vältät sähkön katkeamisen antamalla uuden yhtiön irtisanoa vanhan.